Regionalna terenska obuka u Beogradu

Zbog poplava u pojedinim delovima Srbije i drugih nepredviđenih okolnosti, poljoprivredni savetodavci iz pojedinih savetodavnih službi nisu bili u mogućnosti da prisustvuju regionalnim tereneskim obukama održanim ranije u junu ove godine. Za te savetodavce FADN tim je organizovao vanrednu obuku u Beogradu, sa istim temama iz agende za jun, a to su: generisanje i analiza izveštaja poslovanja poljoprivrednih gazdinstava, prikupljanje podataka sa poljoprivrednih gazdinstava iz područja pogođenih poplavama i prikupljanje podataka za 2014. godinu.

Ova obuka je održana 25. juna u FADN projektnoj kancelariji u Beogradu. Obuci su prisustvovali poljoprivredni savetodavci uključeni u FADN iz Pančeva, Loznice i Mladenovca, a obuku su izveli gđa Nataša Stanković iz Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine i gdin Vladimir Jovanović i Bojan Anđelić iz FADN projektne kancelarije.

Učesnici su pokazali visok nivo razumevanja i sposobnosti tumačenja rezultata poslovanja poljoprivrednih gazdinstava, kao i spremnost za prikupljanje podataka i u vanrednim okolnostima, poput poplava koje su nedavno pogodile pojedine oblasti u Srbiji. Takođe, značajno vreme posvećeno je i diskusiji o prikupljanju podataka za 2014. godinu, kao i načinima za prevazilaženje izazova koji se mogu pojaviti u tom procesu.