Predstavljanje FADN aktivnosti

U petak, 27. juna 2014. godine, na oglednom dobru Poljoprivrednog fakulteta ’’Radmilovac’’, predstavljene  su FADN aktivnosti prisutnim novinarima. Događaj su organizovali Poljoprivredni fakultet u Zemunu- Univerzitet u Beogradu i Delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji (EUD).

Prisutni učesnici su bili predstavnici sledećih institucija: EUD ; Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine (MPZŽS); Instituta za primenu nauke u poljoprivredi (IPN); Republičkog zavoda za statistiku; Poljoprivrednog fakulteta u Zemuna-Univerziteta u Beogradu; predstavništvo NIRAS u Beogradu i FADN projektne kancelarije. Događaju su takođe prisustvovali jedan savetodavac i jedan poljoprivredni proizvođač.

Dešavanje je otvorila prof Zorica Vasiljević dok je prodekan za nauku, gdin Predrag Puđa, poželeo dobrodošlicu svim prisutnima. Direktor ogledog dobra, gdin Nikola Filipović, je održao prezentaciju na temu: ’’Aktivnosti na oglednom dobru Radmilovac’’. Nakon toga je gđa Mirjana Bojčevski (MPZŽS) informisala prisutne o budućnosti FADN aktivnosti u Srbiji dok je rukovodilac FADN projekta u okviru EUD, gdin Karl-Heinz Vogel, čestitao svima koji učestvuju na realizaciji FADN aktivnosti na dosadašnjim rezultatima i istakao važnost jačanja budućih potreba i same organizacije zarad održivosti FADN projekta.