Regionalna obuka na terenu u Novom Sadu

MPZŽS je zajedno sa Pokrajinskim Sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i FADN projektnom kancelarijom organizovalo regionalnu obuku na terenu u Poljoprivrednoj savetodavnoj službi Novi Sad, 9.juna 2014.godine.

Učesnici su bili savetodavci koji prikupljaju podatke iz savetodavnih službi Novi Sad, Ruma i Sremska Mitrovica, kao i gđa Zorica Kukić iz MPZŽS, gđa Julkica Simić iz Pokrajinskog Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i gđa Mirjana Nevoljica iz FADN projektne kancelarije.

Glavni ciljevi ove obuke su bili prezentovanje i razumevanje pojedinačnih rezultata sa FADN poljoprivrednih gazdinstava za 2013.godinu za svakog savetodavca ponaosob, upoznavanje sa korišćenjem rezultata za davanje saveta i motivaciju poljoprivrednih proizvođača za učešće u FADN, prezentovanje procedure za slučajeve elementarnih nepogoda (poplava, požar) i druge teme u vezi sa prikupljanjem podataka za 2014. godinu. Savetodavci su imali puno pitanja u vezi sa prezentovanim rezultatima i predložili su detaljnije analize po svim kulturama u prezentovanom obrascu (naročito za gazdinstva sa povrtarstvom i voćarstvom), sa ciljem da se poboljšaju saveti za poljoprivredne proizvođače.