Prezentacija prvih rezultata FADN projekta u Srbiji

Dana 25.septembra 2014.godine Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine je, zajedno sa FADN projektnom kancelarijom organizovalo radionicu sa ciljem prezentovanja prvih rezultata FADN projekta u Srbiji u Klubu poslanika u Beogradu. Radionicu je otvorio gospodin Karl Heinz Vogel, predstavnik Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, , poželevši dobrodošlicu svim učesnicima. Zatim je gdin Atila Juhas (Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine) učinio isto uz podršku moderatorke profesorke Zorice Vasiljević (Poljoprivredni fakultet u Beogradu).

Prezentacije su održali eksperti FADN projekta i predstavnici Minsitarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Učesnici su od gdina Henrija Jergensena, vođe projektnog tima mogli da čuju o FADN u Evropskoj uniji uopšteno sa posebnim osvrtom na korišćenje FADN podataka. Gđa Mirjana Bojčevski , Nacionalna koordinatora projekta je govorila o institucionalnoj strukturi FADN-a u Srbiji.

Više informacija o mogućnostima korišćenja podataka je prezentovano od strane gdina Milana Rakića iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine (Korišćenje FADN podataka u nacionalne svrhe) i eksperata projekta gdina Bojana Anđelića (FADN indikatori) i gdina Vladimira Jovanovića (Korišćenje FADN podataka za naučne i istraživačke svrhe).

Učesnici sa Poljoprivrednih fakulteta  u Beogradu i Novom Sadu, Ekonomskog fakulteta iz Beograda i Subotice, Privrednih komora Srbije, Vojvodine i Beograda, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine, Republičkog zavoda za statistiku, Instituta za primenu nauke u poljoprivredi i drugih istraživačkih institucija  su bili veoma zainteresovani da čuju i diskutuju o mogućnostima za korišćenje FADN podataka u Srbiji.