Obuka na terenu u Senti

Dana 06.11.2014. godine održana je terenska obuka u Senti za poljoprivredne savetodavce iz poljoprivrednih savetodavnih službi iz Senta  i Kikinda. Među učesnicima su bili i Nataša Stanković iz Pokrajinskog Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine i Mirjana Nevoljica iz FADN projektne kancelarije.

Glavne teme obuke su bile:

  • Povratna informacija za poljoprivredne proizvođače
  • Prikupljanje podataka za 2014. godinu
  • Unapređenje softvera za 2014. godinu.

Savetodavci su imali priliku za diskusiju o rezultatima poslovanja FADN poljoprivrednih gazdinstava. Svi savetodavci koji su prisustvovali obuci posetili su bar po jedno poljoprivredno gazdinstvo i odneli rezultate poljoprivrednim proizvođačima.

Savetodavci iz Kikinde su posetili sva gazdinstva koja prate. Zaključeno je da većina predstavljenih rezultata reprezentuje stvarno stanje na gazdinstvima. Sa većinom poljoprivrednih proizvođača je dogovoreno da detaljnije pregledaju rezultate i o njima prodiskutuju sa savetodavcima tokom sledeće posete-prikupljanje podataka za zatvaranje 2014.godine.

Svi poljoprivredni proizvođači su pokazali interesovanje za rezultate sa svojih gazdinstava i za nastavak učešća u FADN sistemu.

Reakcije na unapređeni softver su bile pozitivne.

Beleženje podataka za 2014. godinu se odvija bez većih problema, a poljoprivredni proizvođači beleže podatke uz pomoć savetodavaca.