Obuka na terenu u Šapcu

Dana 09.12.2014. godine održana je terenska obuka u Šapcu  za poljoprivredne savetodavce iz poljoprivrednih savetodavnih službi iz Šapca i Loznice. Obuku su održali Milan Rakić iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Nikola Ljiljanić iz Instituta za primenu nauke u poljoprivredi i Mirjana Nevoljica iz FADN projektne kancelarije.

Glavne teme obuke su bile:

  • Dostavljanje i objašnjenje povratne informacije poljoprivrednim proizvođačima
  • Proces prikupljanja podataka za 2014. godinu
  • Unapređenje softvera za 2014. godinu.

Savetodavci su diskutovali o dostavljanju rezultata poslovanja njihovih  FADN poljoprivrednih gazdinstava. Svi pripremljeni izveštaji za poljoprivredne proizvođače su podeljeni poljoprivrednicima u Šapcu i Loznici. Sa većinom poljoprivrednih proizvođača je dogovoreno da detaljnije pregledaju rezultate i o njima prodiskutuju sa savetodavcima tokom sledeće posete-prikupljanje podataka za zatvaranje 2014.godine.

Svi poljoprivredni proizvođači su pokazali interesovanje za rezultate sa svojih gazdinstava i za nastavak učešća u FADN sistemu.

Reakcije na unapređeni softver su bile pozitivne.

Beleženje podataka za 2014. godinu se odvija bez većih problema, a poljoprivredni proizvođači beleže podatke uz pomoć savetodavaca