Obuka na terenu u Beogradu

Dana 10.11.2014. godine održana je obuka u Beogradu  za poljoprivredne savetodavce iz poljoprivrednih savetodavnih službi iz Padinske Skele, Mladenovca i Smedereva. Među učesnicima su bili i Milan Rakić iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Robert Radišić iz Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, Mirjana Nevoljica i Bojan Anđelić iz FADN projektne kancelarije.

Glavne teme obuke su bile:

  • Povratna informacija za poljoprivredne proizvođače
  • Prikupljanje podataka za 2014. godinu
  • Unapređenje softvera za 2014. godinu.

Savetodavci su se potrudili da posete što je moguće više poljoprivrednih gazdinstava, stoga su gotovo sva FADN gazdinstva dobila povratnu informaciju sa odgovarajućim pojašnjenjima.

Nekoliko FADN gazdinstava sa teritorije Obrenovca (koja prati PSSS Padinska Skela) su bila pogođena poplavama ali će nastaviti sa učešćem u FADN-u.

Svi poljoprivredni proizvođači su pokazali interesovanje za rezultate sa svojih gazdinstava (najzainteresovaniji su bili mlađi poljoprivrednici) i za nastavak učešća u FADN sistemu.

Reakcije na unapređeni softver su bile pozitivne.

Beleženje podataka za 2014. godinu se odvija bez većih problema, a poljoprivredni proizvođači beleže podatke uz pomoć savetodavaca.