11. Seminar Polјoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije (PSSS) na Zlatiboru

U organizaciji Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Instituta za primenu nauke u polјoprivredi (IPN), od 10. do 12. decembra 2019. godine na Zlatiboru, održan je 11. Seminar Polјoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije (PSSS), sa motom „Srbija se čuva lepotom i znanjem“.

Učesnici Seminara bili su predstavnici Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Odbora za selo -Srpske akademije nauka i umetnosti, Privredne komore Srbije, Ambasade Kralјevine Holandije, Ambasade Republike Austrije, Polјoprivrednih savetodavnih i stručnih službi Republike Srbije, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za polјoprivredu, predstavnici fakulteta i instituta, predstavnici opština i udruženja polјoprivrednih proizvođača, Savez vinara i vinogradara Srbije, proizvođači vina iz više regiona, Savez proizvođača rakije Srbije, predstavnici turističkih organizacija i drugi brojni gosti.

Prvog dana seminara održana je FADN radionica i prezentacija: “ Standardni rezultati FADN istraživanja za 2019.godinu“, koju su pripremili Mirjana Bojčevski iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i prof dr Rade Popović sa ekonomskog fakulteta u Subotici, univerzitet u Novom Sadu.

thumbnail of FADN

Ovogodišnjem Seminaru prisustvovalo je oko 280 učesnika, koje su predavači kroz plenarna predavanja i interaktivne radionice za FADN, ratarstvo, stočarstvo, voćarstvo i zaštitu bilјa upoznali sa aktuelnim temama iz oblasti savetodavstva i polјoprivredne struke.